RIG-TIG by STELTON salad spinner
Send til en ven

TILMELD NYHEDSBREVE

Jeg tilmelder nyhedsbrev på Stelton og RIG-TIG:

RIG-TIG salat med asparges

1 bundt friske grønne asparges
1 håndfuld sprød rucola salat
8-10 cocktail tomater
1 stykke indbydende parmesan ost
Pinjekerner efter smag og budget …
Fint hakket purløg for en frisk smag og flot dekoration

 

Skyl aspargesene, og bræk enderne af. Damp dem i saltet vand i ca. 4 min.- de skal stadigvæk have ’’bid’’. Kom dem i en skål med isvand (det holder på den flotte grønne farve og forhindrer dem i at ”efterkoge”), tag dem op og lad dem dryppe af.

Vask og slyng rucolaen, arranger på et fad og placer de hele asparges oven på. Skær cocktailtomaterne i halve og fordel dem over aspargesene. Parmesanen skæres/rives i tynde flager og fordeles over salaten. Pinjekernerne ristes i en pande til de er gyldne (husk at røre ofte) og drysses sammen med finthakket purløg ud over salaten. Til slut påføres vinaigretten. Velbekomme!

 

Vinaigrette:

1 tsk. god Dijon sennep
1/2 dl god hvidvinseddike
1 1/2 dl. jomfru oliven olie
Salt og peber
1 presset fed hvidløg
En smule citronsaft

 

Put ingredienserne i shakeren og…ryst den. Åben toppen for enkelt at kunne hælde dressingen.

 

Med denne opskrift har du sandsynligvis nok vinaigrette til dagens salat samt de efterfølgende dage. Luk shakerens låg,  sæt shakeren i køleskabet og tag den med til middagsbordet, når tiden er inde til en ny dejlig salat.